Κρήτη: Θλίψη για το θάνατο επί χρόνια δημάρχου

 

Θλίψη στην κοινωνία των Χανίων έχει σκορπίσει η είδηση θανάτου του πρώην δημάρχου Πελεκάνου και αγαπητού γιατρού στην περιοχή, Γιώργου Δερμιτζάκη.

Ο Γιώργος Δερμιτζάκης έφυγε από την ζωή σε ηλικία 71 ετών, μετά από άνιση μάχη που έδινε με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Γιώργος Δερμιτζάκης ήταν δήμαρχος Πελεκάνου από το 1998 έως το 2006 (δυο θητείες) και δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου από  το 2011 έως το 2014.

Το ΔΣ της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης( ΕΝ.ΔΗ.Κ.) , με το άκουσμα του θανάτου του αγαπητού συναδέλφου και μέλους της Ένωσης , Γιώργου Δερμιτζάκη, π.Δημάρχου Καντάνου-Σελίνου, συνήλθε και αποφάσισε τα κάτωθι:

   Εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα.

   Ο Γιώργος Δερμιτζάκης υπήρξε ένας εξαίρετος άνθρωπος , αγαπητός και δημιουργικός συνάδελφος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση( ΤΑ )και λαμπρός επιστήμονας. Με τον ακέραιο χαρακτήρα του,ως ιατρός,περιέθαλψε το συνάνθρωπό του και πρόσφερε για πολλά χρόνια στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου του, ως Δήμαρχος.

   Τον Γιώργο Δερμιτζάκη χαρακτήριζαν η ανιδιοτέλεια και η προσήλωση στο έργο του, με μοναδική επιδίωξη το δημόσιο τοπικό συμφέρον. Η απλότητα του χαρακτήρα του και η ηρεμία και η γαλήνη που  διέκριναν τη λειτουργία του , βοηθούσαν στη διαλεκτική σύνθεση των αντιθέτων , ώστε η τοπική κοινωνία να πορεύεται την οδό της σύμπνοιας και της ενότητας.

   Ύστερα από τα παραπάνω είναι πρόδηλο ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμούμε τη μνήμη του αγαπητού συναδέλφου, πρώην Δημάρχου,είναι να εμπνεόμαστε από το παράδειγμα του και να συνεχίζουμε το έργο του.

   Αιωνία η μνήμη σου αγαπητέ Γιώργο.

                                                 Για το ΔΣ της ΕΝ.ΔΗ.Κ.

Ο Γεν. Γραμματέας                                                       Ο Πρόεδρος

Γιώργος Μηλιαράς                                                       Ζαχαρίας Δοξαστάκης

Συλλυπητήριο ψήφισμα εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων στο οποίο αναφέρεται:

Το Δ / Σ του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του εκλεκτού συναδέλφου ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ , σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε τα εξής:

1 ον Να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη και την αμέριστη συμπαράσταση του στην
οικογένεια του .

2 ον Να κατατεθεί αντί στεφάνου το ποσό των 100 ευρώ στην μνήμη του , για
τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ

3 ον Να δημοσιευτεί το παρόν στον ημερήσιο τύπο.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Κισάμου Γιώργου Μυλωνάκη

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον χαμό του αναγνωρισμένου για την πολυετή προσφορά του ως γιατρού και πρώην Δημάρχου Πελεκάνου, Γιώργου Δερμιτζάκη. Ο εκλιπών υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση επί σειρά ετών με σθένος και αφοσίωση, κερδίζοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση φίλων και πολιτικών αντιπάλων.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένειά του και στους οικείους του».

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την εκδημία του Γιώργου Δερμιτζάκη, ενός ανθρώπου που σαν Δήμαρχος Πελεκάνου καθώς & Καντάνου Σελίνου στην συνέχεια, αλλά ακόμα και από την θητεία του στην αντιπολίτευση, διεκδικούσε πάντα με σθένος και μαχητικότητα το καλύτερο για τον Δήμο και τους Δημότες του.

Στην προσωπική του ζωή ως επιστήμονας γιατρός, με αλτρουισμό και αυταπάρνηση ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμπολιτών του όταν είχαν ανάγκη, χωρίς να επιδιώξει ποτέ το παραμικρό οικονομικό όφελος.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του αλλά και στην Σελινιώτικη κοινωνία όπου η απουσία του θα είναι ιδιαίτερα αισθητή».

Συλλυπητήρια δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Α.Κ, κ. Άρη Παπαδογιάννη, για τον θάνατο του Γιώργου Δερμιτζάκη

Με αφορμή το θάνατο, του πρώην Δημάρχου Καντάνου Σελίνου, Γεωργίου Δερμιτζάκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης, προέβη στην παρακάτω συλλυπητήρια δήλωση:

«Με λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο, ενός Δημάρχου, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών, πραγματικός ακούραστος εργάτης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, δεν έπαψε ποτέ να είναι ο γιατρός,  που έσκυβε πάντα στα προβλήματα υγείας του κάθε ασθενή συγχωριανού του στην Παλαιόχωρα, αλλά κι ένας πολύ καλός άνθρωπος. 

Η απώλεια του Γιώργου Δερμιτζάκη, αφήνει ένα μεγάλο κενό. 

Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και τους οικείους του»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί